Názory beta čtenářů

Ráda bych se s vámi podělila o dopis, který napsala jedna testovací čtenářka pro nakladatelství. Je psán od srdce, s výstižnými argumenty a upřímností. Snad Vám udělá stejnou radost jako mně.

Pod dopis přikládám druhou část koláže s dalšími názory čtenářů. Obsahuje spoilery. Pokud se nechcete dozvědět hlavní pointu a závěr knihy, nezkoumejte ji😉 .

16/ 01/ 2021  Mataranka, Australia

Pssst… poslouchej

Válečná tematika. Neuvěřitelný boom, který přišel odnikud, pár sezon se drží, a zcela jistě se ještě držet bude. Ale co mají dělat citlivky jako já, které tohle téma baví, ale na nechutné a detailní popisy mučení nemají žaludek?

Téma 2. světové války mě fascinuje, ale knihy plné utrpení prostě číst nedokážu, proto jsem se tvářila pochybovačně, když se mi dostal do ruky rukopis právě o tomhle. Naštěstí pro mě, kniha popisuje sice věrně a zajímavě historické události sdělované nám prostřednictvím vyprávění pamětnice, ale vynechává jakékoli věci, se kterým by někdo mohl mít problém.

Už několik let betuji rukopisy a za tu dobu mi jich prošla rukama dobrá stovka, Pssst… poslouchej však patří zcela jistě k tomu nejlepšímu.

Zajímavé a aktuální téma i prostředí, sympatická hrdinka i vedlejší postavy, nádherná čeština, propracované dialogy, citlivě prolínání minulosti a současnosti, to všechno přispělo k tomu, že jsem se od knihy nemohla odtrhnout a chvílemi zapomínala, že mám vlastně betovat.

Po přečtení ve mně ještě dlouho zůstal pocit, že tahle kniha už měla být dávno na pultech a pravděpodobně i jako povinná školní četba na základních školách.

Spisovatelka stvořila jedinečné dílo, kde se jí podařilo skloubit syrovost války s něžnou duší hlavní hrdinky, to vše vyprávěné nádherným jazykem, ale hlavně od srdce. Věřím, že si kniha velice rychle najde své čtenáře a fanoušky, kteří budou netrpělivě čekat na další dílo od této skvělé mladé autorky.

Jelikož vím, že její další dva rukopisy jsou stejně kvalitní, nebudou muset sekat dlouho.

S pozdravem

Šárka Hieková

***

❤ Ze srdce všem testovacím čtenářkám děkuji!!!❤

Loading

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *